Bedrijfskundig adviseur

Wil je meer weten over een bedrijfskundig adviseur of een opleiding hiervoor volgen? Dan kan NIDI Bedrijfsopleidingen u helpen. Want wellicht is de opleiding Register Sociaal Bedrijfskundig Adviseur (RSBA®) wel wat voor jou! In deze opleiding wordt duurzame inzetbaarheid gecombineerd met onderdelen vanuit de sociale bedrijfskunde. Compleet met de focus op praktische toepasbaarheid. Neem contact met ons op en schrijf je in.

Opleiding Register Sociaal Bedrijfskundig adviseur (RSBA®)

Naast het belang van tevreden, competente, betrokken en vitale medewerkers, hebben organisaties ook te maken met verschillende (interne en externe) financiële processen. Door middel van de RSBA® opleiding heeft de adviseur inzetbaarheid een zeer solide basis om vanuit het proces te denken. Maar ook een stap te maken naar een breed advies.

Doel;
De opleiding heeft als doel jou op te leiden tot een gedegen adviseur. Zowel op gebied van duurzame inzetbaarheid als sociale bedrijfskunde. Ook weet je inzetbaarheidsvraagstukken te plaatsen binnen de bedrijfsmatige context van je (klant)organisatie.

Inhoud;
Verdeeld in thema’s die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, leer je deze onderwerpen in samenhang te beoordelen maar ook te adviseren.
(Hieronder een greep uit de thema’s)

  • Inzetbaarheidsbeleid/preventie.
  • Analyse van (verzuim)cijfers.
  • Risk management.
  • Re-intergratiekunde
  • Organisatie/strategisch management.
  • Effectieve gespreksvoering

Examen (RSBA®)

Tot slot wordt de fase van de opleiding Register Sociaal Bedrijfskundig Adviseur getest. Door middel van een afsluitend examen. Omdat de opleiding in 2 fases is opgesplitst, bestaat de 1e fase uit een examen met meerkeuze vragen, stellingen en situaties. De 2e fase bestaat uit de volgende punten;

  1. Het opstellen van een businesscase. Een rapport van minimaal 32 pagina’s en een eindpresentatie voor de examencommissie waarin je jouw bevindingen in de businesscase verdedigd.
  2. Als tweede stap vindt er een dialoog plaats over jouw businesscase. Hier breng je jouw boodschap over en zet je jouw aanpak kernachtig uiteen.
Bedrijfskundig adviseur

Schrijf je in

Enthousiast geworden of wil je je inschrijven? Dit kan via onze website. Wenst u meer uitgebreide informatie omtrent de RSBA opleiding? Druk dan op onderstaande button om contact met ons op te nemen.