Opleiding Financieel Vitale medewerkers

Startdata
Schrijf je nu in

7 maart 2023 Direct aanmelden

Meer informatie?
Vraag het informatiepakket aan

Dit wordt geheel gratis naar je opgestuurd.

Doel van de opleiding

Opleiding Financieel Vitale medewerkers | Het is een praktische training waarbij de uitvoering van praktische oplossingen centraal staat. Uitgangspunt is een samenwerking tussen werkgever en medewerker. De medewerker is verantwoordelijk voor zijn/haar financiële vitaliteit en de werkgever biedt de ondersteuning aan de medewerker om financieel inzicht te krijgen in zijn situatie. Hierdoor kan de medewerker de financiële vitaliteit realiseren of behouden. Daarnaast kijken we naar de impact van Generatieregelingen die ingezet kunnen worden.

De thema’s in deze training zijn:

  • Wettelijke kaders en uitgangspunten

We gaan in op onderwerpen als sociale wetgeving, maar we kijken ook naar cao-verplichtingen, branche activiteiten en regelingen van de overheid met betrekking tot duurzame inzetbaarheid.

  • Financiële gevolgen van het ziekteverzuim voor werkgever en medewerker

Hierbij wordt inzicht gegeven in verschillende uitkeringssituaties, zodat voor werkgever en medewerker duidelijk wordt wat de financiële gevolgen zijn van het ziekteverzuim en dat werken altijd lonend is.

  • Generatieregelingen

Waar moet je op letten bij Generatieregelingen? Wat kunnen deze regelingen voor jou en de organisatie opleveren? Hoe ondersteunen deze regelingen het Duurzame Inzetbaarheidsbeleid?

  • Financieel bewust maken van uw medewerkers over hun toekomst

Samen met jouw medewerkers richt je je op toekomstige inzetbaarheid. Waartoe leidt een opleiding gericht op ander werk? Wat zijn de gevolgen van bijvoorbeeld minder werken? Hoe ziet de toekomst eruit als er binnen de organisatie voor ander werk wordt gekozen? Medewerkers die nadenken over hun inzetbaarheid, hebben ook behoefte aan de wijze waarop dit financieel uitwerkt. Duidelijkheid hierover leidt tot gerichte keuzes en Duurzame Inzetbaarheid in de onderneming.

  • Financieel vitaal

Financiële onzekerheid kan leiden tot ziekteverzuim. Bijvoorbeeld bij een onzekere financiële situatie in privé, hoge financiële lasten, mogelijke onzekerheid bij integratie naar ander werk wat betreft inkomen, combinatie van zorgverlof met werk. Dit zijn een aantal voorbeelden waarbij financieel inzicht vaak voor rust en duidelijkheid bij een medewerker kan zorgen. Deze rust en duidelijkheid leidt tot financiële vitaliteit en draagt daarmee bij aan het voorkomen en verlagen van ziekteverzuim.

Het aantrekken en behouden van medewerkers in de huidige arbeidsmarkt is essentieel. Hoe werken de arbeidsvoorwaarden en de keuzes die uw medewerkers daarin kunnen maken uit? Financieel vitale medewerkers leiden tot betrokken medewerkers.

Docenten

We maken gebruik van een betrokken netwerk met docenten. Al onze docenten kennen de samenhang en leren je ook in de samenhang tussen de thema’s te adviseren.

Duur en studiebelasting van de opleiding

De training wordt gegeven in 2 masterclasses van 10.00 uur tot 16.00 uur in Nieuwegein, Fultonbaan 56-60. De studiebelasting naast de lessen is beperkt.

Investering

De kosten van deze training zijn €1295,- euro. Inbegrepen zijn: alle materialen, presentaties, documentatie, syllabus, koffie, thee, water en broodjesbuffet.

Direct inschrijven

Schrijf je hieronder direct in. De opleiding start op donderdag 7 maart 2023.

Specificaties

€1295

Per opleiding


Nieuwegein

2 masterclasses

Direct inschrijven
Schrijf je gemakkelijk in

Heb je interesse in deze opleiding? Vraag een gratis informatiepakket aan of schrijf je direct in!