Praktijkopleiding Duurzame Inzetbaarheid & DIX

Startdata
Schrijf je nu in

2 oktober 2024 Direct aanmelden

Meer informatie?
Vraag het informatiepakket aan

Dit wordt geheel gratis naar je opgestuurd.

Praktijkopleiding Duurzame Inzetbaarheid & DIX

Men dient steeds langer door te werken. Dit kan leiden tot verminderde inzetbaarheid, lagere productiviteit en hogere kosten. Organisaties dienen hierdoor met innovatieve oplossingen te komen om succesvol te zijn en te blijven.

Van de HR professional, verzekeringsadviseur, leidinggevende of casemanager van de toekomst wordt gevraagd dat zij binnen het domein van duurzame inzetbaarheid zich staande weten te houden als volwaardig gesprekspartner voor directie en collega’s.

Door middel van de Praktijkopleiding Duurzame Inzetbaarheid zal je veel gaan leren over hoe je vanuit verschillende invalshoeken organisaties kunt onderscheiden, kunt analyseren en hoe je verbetervoorstellen kunt aandragen de duurzame inzetbaarheid te verbeteren. Na het volgen van de opleiding ben je in staat om vanuit jouw rol tactisch en uitvoerbaar beleid kunt opstellen. Jij wordt de generalist die overzicht houdt over bevlogen, betrokken, competente en vitale medewerkers in toekomstbestendige organisaties.

Leerprofiel praktijkopleiding Duurzame Inzetbaarheid

De Praktijkopleiding Duurzame Inzetbaarheid leert je denken vanuit verschillende (bedrijfs)economische invalshoeken. Deze invalshoeken combineer je met adequate kennis op het gebied van duurzame inzetbaarheid en met een sterke link naar de eigen praktijk.

Na het volgen van de opleiding mag je jezelf DI-Generalist noemen. Als DI-Generalist ben je volwaardig gesprekspartner voor directie, HR, leidinggevenden en collega’s waarin de focus ligt op het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Je bent in staat KPI’s te zetten op de ‘echte’ succesfactoren en je staat voor verandering en verbetering.

Leerdoelen van deze leergang

 • Het kunnen herkennen van duurzame inzetbaarheid vanuit verschillende invalshoeken.
 • Het herkennen van potentiële risico’s op het gebied van duurzame inzetbaarheid.
 • Het kunnen analyseren van duurzame inzetbaarheid en op basis hiervan verbetervoorstellen kunnen voorstellen.
 • Het kunnen bepalen van geschikte en toepasbare KPI’s.
 • Het kunnen bepalen van geschikte tools welke duurzame inzetbaarheid binnen organisaties meetbaar kunnen maken.
 • Het zijn van een volwaardige gesprekspartner voor directie, HR, leidinggevenden en collega’s op het gebied van het verbeteren van duurzame inzetbaarheid.
 • Het formuleren van een helder en praktisch uitvoerbaar advies in een adviesrapportage Duurzame Inzetbaarheid voor jouw organisatie.
 • Het kunnen overtuigen van leidinggevenden en/of managementteams om daadwerkelijk te gaan investeren in duurzame inzetbaarheid.

Thema’s duurzame inzetbaarheid

De opleiding is opgebouwd uit een aantal thema’s. Deze centrale thema’s zijn nauw verbonden met het hoofdthema: Duurzame Inzetbaarheid. Gedurende de thema’s wordt er ingezoomd op diverse betekenissen.

 • Verzuim versus Duurzame Inzetbaarheid
 • Leiderschap
 • Interne en externe marketing
 • Vitaliteit en eigenaarschap
 • Analyseren en inventariseren
 • Adviesvaardigheden en rapporteren

Opdracht voor de Praktijkopleiding Duurzame Inzetbaarheid

Alle leerstof dien je te kunnen vertalen naar de praktijk. Dit wordt gedaan door middel van een afrondende praktijkopdracht. In deze opdracht leer je overtuigend te adviseren naar de eigen praktijkorganisatie hoe de duurzame inzetbaarheid te verbeteren valt.

Het is geen verplichting de praktijkopdracht te schrijven voor de eigen praktijkorganisatie. Het is ook mogelijk aan de hand van een door ons ingebrachte casus een adviesrapport te schrijven. Het rapport wordt schriftelijk beoordeeld.

Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je een door NiDi geaccrediteerd diploma en krijg je voor bepaalde onderdelen voor de vervolgopleiding Register Risico Adviseur Duurzame Inzetbaarheid (RADI®) vrijstellingen.

Voorkennis en doelgroep

De opleiding wordt op HBO werk en denkniveau gegeven. Voor HR-professionals, verzekeringsadviseurs, leidinggevenden, casemanagers of voor diegenen die kennis willen maken met alle facetten op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Het belangrijkste is enthousiasme voor het vak duurzame inzetbaarheid en interesse in gezondheid, mens en arbeid.

Direct inschrijven voor de opleiding tot DI-Generalist. Inculsief DIX certificering.

Schrijf je hieronder direct in. De eerstvolgende opleiding start op woensdag 2 oktober!

Nu voor 1750 euro!

Specificaties

€1750

Inbegrepen zijn boeken, alle materialen, presentaties, documentatie, syllabus, digitale leeromgeving, koffie, thee, water, broodjesbuffet.


Opleidingslocatie NiDi in Nieuwegein of Breda

6 klassikale lessen

Direct inschrijven
Schrijf je gemakkelijk in

Heb je interesse in deze opleiding? Vraag een gratis informatiepakket aan of schrijf je direct in!