Inclusief Leiderschap – 3 dagen

Doel van de training Inclusief Leiderschap

De training heeft als doel jou op te leiden tot een expert die overtuigingskracht kan leggen in het tot stand brengen van een strategisch beleid op het gebied van inclusie in organisaties. Hierdoor overtuig jij HR en MT om daadwerkelijk te gaan investeren in inclusie. Dit vanuit de gedachte dat inclusie productiviteit en waarde toevoegt.

Je weet haarfijn een prioriteitenplan uit te leggen waarbij je inzoomt op de echte succesfactoren en waarop je nieuwe KPI’s kunt zetten. Je weet deze prioriteiten in de tijd weg te zetten waarbij de quick wins het vertrekpunt zijn. Je bent creatief en adviseert vanuit je eigen mening, gedragen door de visie van de organisatie waarvoor je werkzaam bent. Jij voegt waarde toe.

De thema’s in de opleiding zijn:

– Strategisch advies Duurzame Inzetbaarheid
Denken vanuit oorzaken in plaats van gevolgen. Leren vanuit de basis te adviseren. Werkcontext en de verandering daarvan zijn belangrijk. Goed werkgeverschap en eigenaarschap staan centraal met een sterke koppeling met alignment Duurzame Inzetbaarheid en employability, van werk naar werk, al dan niet bij dezelfde werkgever met persoonlijk leiderschap als basis.

– Interne en externe marketing
We behandelen de raakvlakken tussen tevredenheid van medewerker en die van klanten. Termen als bevlogenheid en betrokkenheid worden behandeld aan de hand van echte casuïstiek. We leren de behoeften van werkenden te onderzoeken en plaatsen deze in het perspectief van de bedrijfsdoelstellingen. We zoomen in op natuurlijk leiderschap en de optimale, toekomstgerichte, dialoog. Uiteraard leggen we verband tussen betrokkenheid, productiviteit, inclusie en imago.

– De 10 voorwaarden van inclusief werkgeverschap

  • Inclusie moet zijn verweven in het HR beleid;
  • (HR) medewerker is verantwoordelijk voor Inclusie;
  • Draagvlak binnen de organisatie;
  • Fakkeldragers;
  • Sterke wederzijdse betrokkenheid;
  • Begeven in een netwerk van andere inclusieve werkgever en experts op het gebied van Inclusie;
  • Aandacht voor de specifieke behoeften van de kwetsbare medewerker;
  • Implementatieplan;
  • Inregelen van vaste aanspreekpunten op de werkvloer;
  • De Dialoog.

– Strategisch adviseren
Integraal kunnen adviseren en de samenhang zien tussen Duurzame Inzetbaarheid en inclusie. We oefenen aan de hand van stellingen maar ook gebruiken we echte casuïstiek en doen we rollenspellen en presentaties. We leren je de inhoud te presenteren op een korte en pakkende manier.
– Dialoog met de CEO
We brengen een eindcasus zo dicht bij dat je de CEO kunt spreken en overtuigen. Je kan hem vragen stellen zodat je meer achtergronden te weten komt over zijn uitdagingen, drijfveren en bijvoorbeeld zijn leiderschapsstijl.
– Investering
De kosten van deze training zijn € 1495,- euro. Inbegrepen zijn: alle materialen, presentaties, documentatie, syllabus, koffie, thee, water en broodjesbuffet.

Hulp nodig? 
Wij helpen je