Communicatietraining verzuimgesprekken – 1 dag

Communicatietraining verzuimgesprekken

Wat ingewikkeld is, kan alleen maar makkelijker worden

Vind je verzuim een ingewikkeld onderwerp om over te praten of weet je wegens de nieuwe privacy niet meer wat je allemaal nog mag vragen? Heb je moeite met het maken van werkhervattingsafspraken of worden deze slecht opgevolgd. De communicatietraining verzuim geeft antwoord en oplossingen op uw vragen.

Wij hebben een eigenzinnige kijk op verzuim, die leidt tot vooruitstrevend en zeer effectief verzuim- en gezondheidsbeleid in organisaties. De kern van onze visie op verzuim wordt gevormd door een aantal diepgewortelde overtuigingen. Deze vind je gedurende deze één daagse training terug.

De winst van training verzuimgesprekken

De communicatietraining verzuim kenmerkt zich door een zeer hoog (inter)actief karakter. Na de theoretische uiteenzetting zal er uitgebreid worden geoefend met een acteur-trainer om de opgedane kennis in de praktijk te brengen.

Zo leer je op een natuurlijke wijze, die bij jouw als persoon past, verzuimgesprekken te voeren op de meest effectieve manier. Hierbij hou je rekening met zowel de relatie als de noodzakelijke zakelijkheid.

Leerdoelen van de training verzuimgesprekken

Je hebt inzicht in de visie op verzuim en bent in staat verzuim te benaderen als een managementprobleem.

  • Je beschikt over praktische handvatten/instrumenten in het kader van preventie, verzuimbegeleiding en nazorg om de dagelijkse situaties rondom verzuim te kunnen managen.
  • Je hebt inzicht in het belang van actief luisteren en de factoren die dit kunnen belemmeren. Je bent in staat actief te luisteren naar jouw gesprekspartner.
  • Je hebt inzicht in het vinden van de juiste balans tussen het houden van de juiste aandacht voor mensen en daarmee investeren in de relatie met medewerkers, terwijl tegelijkertijd de inhoudelijke boodschap wel wordt gebracht.
  • Je bent in staat verzuimgesprekken te voeren.

Volg de in company training verzuimgesprekken

Dit is een in company training. Heb je interesse in deze opleiding, neem dan contact met ons op.

Hulp nodig? 
Wij helpen je