Duurzame inzetbaarheid binnen het onderwijs

Doordat werkende in het onderwijs steeds langer moeten doorwerken, kan dit leiden tot verminderde inzetbaarheid, lagere productiviteit en hogere kosten. Dit is nadelig en duurzame inzetbaarheid onderwijs is dus enorm van belang.

Door de opleiding Risico Adviseur Duurzame Inzetbaarheid zal je veel leren op het gebied van maatschappelijke, technologische en economische ontwikkelingen. Je zal oplossingen voor bovenstaande problemen gaan aandragen aan HR om financiële consequenties voor te zijn.

Nieuwsgierig geworden? Vraag rechts op onze website een vrijblijvend informatiepakket aan.

Wat ga je doen?

De opleiding leert je denken uit verschillende invalshoeken. Het is een boeiende mix van factoren waar jij de orde in gaat brengen om vervolgens strategische stappen voor te stellen aan de organisatie. Deze invalshoeken combineer je met adequate kennis op het gebied van Employee Benefits en Duurzame inzetbaarheid.

Na het volgen van deze opleiding kan je jezelf professioneel inzetbaarheidsadviseur noemen. Het hoogste niveau binnen dit vakgebied.

Leerdoelen van deze leergang zijn als volgt:

  • Het kunnen herleiden en problematiseren van de adviesvraag in termen van Duurzame Inzetbaarheid;
  • Het herkennen van potentiële risico’s op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid;
  • Het kunnen creëren van “eigenaarschap”;
  • Het bepalen en uitvoeren van geschikte en toepasbare KPI’s en scorecards;
  • Het kunnen maken van praktisch haalbare aanbevelingen voor jouw organisatie, waarbij aandacht is besteed aan het implementatietraject;
  • Het zijn van een stevige gesprekspartner voor leidinggevende en directie, met daarbij een overstijgende kijk op organisatievraagstukken en financiële afwegingen;
  • Het formuleren van een op strategisch niveau Duurzame Inzetbaarheidsplan voor jouw organisatie.
Arbowet preventiemedewerker

Examen – Duurzame inzetbaarheid onderwijs

Alle leerstof dien je te kunnen vertalen naar de praktijk. Dit wordt getoetst door middel van een examen. Het examen bestaat uit een businesscase die je schrijft voor één van je klanten of voor je eigen organisatie. Nadat het examen schriftelijk is goedgekeurd, zal het middels een mondeling examen moeten worden toegelicht.

Meer weten? Klik op de buttons aan de rechterkant van de pagina. Ook kun je het contactformulier invullen op de website.

In contact komen met NiDi Bedrijfsopleidingen

Ben je geïnteresseerd in een workshop, training of opleiding van ons instituut? Neem via de onderstaande button contact op met NiDi Bedrijfsopleidingen! Wij staan jou graag te woord.