Cursus verzuimmanagement

NIDI Bedrijfsopleidingen geeft de training verzuimmanagement om zo het verzuim binnen jouw organisatietegen te gaan. ‘Ziekte overkomt je en verzuim is een keuze’. Dit is al enige jaren een bekende kreet binnen verzuim management. Verzuim management bij NIDI Bedrijfsopleidingen begint met een visie op inzetbaarheid. Heeft uw organisatie de aanpak voor inzetbaarheid goed op orde, dan krijgt u een laag verzuim. Benieuwd wat er nog meer behandeld wordt in de Communicatietraining verzuimgesprekken? Neem dan gerust contact met ons op.

Bedrijfsopleidingen omtrent verzuim

Er zijn tal van vragen over verzuim. Vooral van leidinggevenden maar soms ook van medewerkers. Bijvoorbeeld wie bepaalt er of iemand weer kan werken? Maar ook wie heeft de regie over het verzuim? Tijdens de training verzuimmanagement leer je inzicht te krijgen op het verzuim en leer je hoe je verzuim kunt benaderen als een managementprobleem. Ook zorgen wij ervoor dat je inzicht krijgt in het vinden van de juiste balans tussen het houden van de juiste aandacht voor mensen en daarmee investeren in de relatie met medewerkers, terwijl tegelijkertijd de inhoudelijke boodschap wel wordt gebracht. Tot slot bent je in staat op correcte en zelfverzekerde wijze verzuimgesprekken te voeren. Mocht je meer willen weten over de training verzuimgesprekken? Dan kun je via de website een informatiepakket aanvragen.

Verzuimbeleid opstellen

Verzuimbeleid is een reeks aan maatregelen die worden uitgevoerd zodra er verzuim optreedt. Dat gaat over regels rondom ziekmelding, herstellen en activiteiten bij arbeidsongeschiktheid om herstel te bespoedigen. Een effectieve verzuimaanpak is mogelijk wanneer er een visie op verzuim aanwezig is. Maar ook wanneer er een transparant en helder verzuimbeleid is ontwikkeld binnen jouw organisatie.
In het verzuimbeleid is er onder andere aandacht voor:

  • Ziek en herstelmelding
  • Cijfers om het verzuim tussen teams in het eigen bedrijf te vergelijken
  • Inschakelen en de rol van de bedrijf arts
  • Sturen op gedrag en inspanningen van medewerker en leidinggevende
  • Sturen op verbetering, samenwerking, aanpassingen en regelmogelijkheden

Verzuimgesprekken voeren

Wil je graag jouw gespreksvoering verbeteren? NiDi Bedrijfsopleidingen biedt hiervoor de perfecte training aan: de ééndaagse Communicatie training verzuimgesprekken. Hier leer je precies wat je wel en niet mag vragen. Want dit kan soms moeilijk zijn in verband met de privacywetgeving. De trainer geeft  handvatten en inzicht in het houden van de juiste balans tijdens het gesprek. De volgende leerdoelen komen hierbij bijvoorbeeld aan de orde:

  • Je hebt inzicht in de visie op verzuim & bent in staat om verzuim te benaderen als een managementprobleem.
  • Het beschikken over praktische instrumenten om de dagelijkse situaties rondom het verzuim te kunnen managen.
  • Inzicht in de factoren & het belang van actief.
  • Goede balans in het onderhouden van de relatie met medewerkers & inhoudelijk boodschappen goed brengen.
  • Het voeren van verzuimgesprekken.

Schrijf je in voor een cursus verzuimmanagement

Wil je meer informatie over een verzuimmanagement training van NiDi Bedrijfsopleidingen? Neem dan gerust contact met ons op.

Cursus verzuimmanagement