Wat is bevlogenheid?

Bevlogenheid ontstaat wanneer werknemers zich sterk betrokken voelen tot de organisatie waar ze voor werken. Ze hebben plezier in wat ze doen en bruisen van de energie. Daardoor zijn ze vrolijker en ervaren zij minder psychische en lichamelijke klachten. Bevlogenheid draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Waarom is bevlogenheid belangrijk?

Bevlogen medewerkers halen voldoening uit het werk en voelen zich enorm betrokken bij het bedrijf. Dit resulteert in een productievere en innovatievere werknemer. Dit resulteert dan weer in een positieve maatschappelijke en economische impact. Vanuit de intrinsieke motivatie is de werknemer bereid om steeds het stapje meer te zetten voor het bedrijf.

Naast dat de werknemer productiever en innovatiever wordt, zorgen zij ook voor de sfeer op de werkvloer. Doordat zij met zoveel passie en energie hun werk verrichten, zul je dit ook terug merken in hun gedrag. Vaak zijn ze vrolijk en helpen ze graag andere collega’s. Bevlogen medewerkers zijn dus enorm belangrijk om te hebben binnen het bedrijf.

Hoe ontstaan bevlogen medewerkers?

Bevlogen medewerkers mogen niet ontbreken binnen het bedrijf. Echter ontstaan ze natuurlijk niet zo maar. Om deze medewerkers binnen het bedrijf te creëren zijn de volgende factoren van belang:

  • Een uitdagende maar fijne werkomgeving waarin de medewerker zichzelf kan zijn. Hierdoor kan hij/zij zich blijven ontwikkelen maar krijgen ze ook de ruimte om keuzen te maken.
  • Zorg voor een inspirerende leider op de werkvloer. Deze zorgen namelijk op hun beurt weer voor dat medewerkers betrokken raken waardoor er bevlogenheid ontstaat.
  • Zorg voor amplitie op de werkvloer. Amplitie houdt in dat de taken als zinvol worden ervaren en passend zijn bij de energiebronnen van de werknemers.
  • Zorg voldoende waardering op de werkvloer en tegenover de werknemers.

Het is dus goed mogelijk om zelf te zorgen voor bevlogen medewerkers. Het is daarnaast ook mogelijk om verschillende opleidingen te volgen. Deze zullen aansluiten op bevlogenheid waardoor dit op de werkvloer verhoogt kan worden.

Bevlogenheid op de werkvloer verhogen voor de lange termijn

Om ook te zorgen dat op de werkvloer bevlogenheid aanwezig is en ook voor een lange termijn behouden kan worden, zijn er een aantal tips waar op te letten om het te verhogen.

  1. Zorg voor zinvol werk. Medewerkers willen graag wat bijdragen aan de missie van de organisatie. Zorg dat alle opdrachten aansluiten op het grotere geheel.
  2. Investeer zowel in het teamverband als in de medewerkers als individu. Door een loopbaanontwikkeling in te voeren worden er carrières gecreëerd binnen het bedrijf en blijven medewerkers langer plakken.
  3. Zorg voor een goede balans tussen werk en privé. Erken hierbij de individuele behoeften van de mens en zorg dat zij zich gezien voelen.
  4. Bekommer je om het welzijn van de medewerker. Dit houdt in dat je investeert in voorzieningen voor zowel fysieke als mentale gezondheid.
  5. Investeer ook in de werkomgeving. Kleine extraatjes kunnen hierin al een groot verschil maken.
  6. Vraag medewerkers naar hun inzichten en gedachtes over de doelstellingen van de organisatie. Wanneer een medewerker zich gehoord en gezien voelt zijn zij vaak al meer gemotiveerd om je te helpen de doelstellingen te bereiken.

Door deze tips te hanteren op de werkvloer wordt de bevlogenheid onder werknemers beter.

duurzame inzetbaarheid werknemers

Meer informatie over bevlogenheid?

Wanneer je meer informatie wilt hebben over bevlogenheid kun je het beste contact met ons opnemen. Wij voorzien je graag van alle informatie en adviseren de juiste training of opleiding.