Meld u aan nu aan voor de opleiding Register Preventiemedewerker (RPM)!

In de Arbeidsomstandigheden Wet (ARBO Wet) is vastgelegd dat werkgever en medewerkers samen verantwoordelijk zijn voor veilige arbeidsomstandigheden. Het gaat daarbij om onderling gedrag en de “fysieke” werkomgeving. Een preventiemedewerker kan een werkgever hierbij helpen, door de arbeidsomstandigheden te verbeteren. De Arbowetgeving verplicht alle werkgevers om ten minste één preventiemedewerker in dienst te hebben.

De preventiemedewerker heeft een verbindende rol tussen HR, Management, Medewerkers, OR en Arbodienst. De preventiemedewerker kan niet een medewerker zijn die het er zomaar even bij doet. Het is een rol waarbij specifieke kennis en vaardigheden nodig zijn. Daarvoor heb je een gedegen opleiding nodig die past binnen het Duurzame Inzetbaarheidsbeleid van de organisatie.

Opleiding Register Preventiemedewerker (RPM)

NiDi Business School heeft er mede voor gepleit dat er een onafhankelijk register bestaat voor preventiemedewerkers, ondergebracht binnen de Stichting Keurmerk Duurzame Inzetbaarheid. Naast een gedegen opleiding en een afsluitend examen zijn hier ook de eisen voor de Permanente Educatie geborgd. Dit kan van belang zijn voor diverse certificeringen die de organisatie heeft maar ook voor het verstevigen van de interne communicatie.

NiDi Business School leidt medewerkers op tot kundige en professionele preventiemedewerkers! De opleiding Register Preventiemedewerker (RPM) duurt vier volledige dagen en kent op de 4e dag een schriftelijk meerkeuze examen. Deze RPM opleiding biedt een sluitend theoretisch onderbouwd kader die als basis dient voor de oplossing van preventieve vraagstukken. Het gaat ook vooral om de praktische tools. Vandaag geleerd, morgen toepasbaar en gericht op de organisatie en de mensen die daarin werkzaam zijn.

Na het succesvol afronden van deze opleiding wordt u ingeschreven in het onafhankelijke Register Preventiemedewerker (RPM®). Dit register wordt gevoerd door SKDI, Stichting Keurmerk Duurzame Inzetbaarheid en is het enige onafhankelijke register in Nederland op dit vakgebied en staat onder notarieel toezicht.

Heeft u vragen over de opleiding? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

De opleiding start op 11 februari 2020. Schrijf je nu in!