Lees hier de ervaring van Mirjam Janssens, hoofd afdeling Vitaliteit bij de Sligro Food Group. In 2019 studeerde zij af van de RADI-opleiding van NiDi Business School!

Mijn RADI-reis

“Enkele maanden voordat ik met de RADI-opleiding ben gestart, ontstond bij mij de behoefte goed onderbouwde keuzes te maken in de activiteiten die ik ontplooide in mijn functie als hoofd van de afdeling Vitaliteit binnen Sligro Food Group. Deze behoefte werd gedreven door een wirwar van mogelijkheden aan interventies, waarbij de directe wens vanuit medewerkers vaak gericht was op zaken die op korte termijn een mooie bijdrage leveren (denk aan een e-bikeregeling of sportvoorzieningen op het werk), maar in mijn ogen wel met name op het vlak van arbeidsmarktpositionering en arbeidsvoorwaardenpakket. Het risico is daardoor aanwezig heel druk te zijn met zonder meer mooie projecten, maar wel zonder een significante bijdrage te leveren aan de inzetbaarheid van medewerkers op de langere termijn.

De RADI-opleiding bij NiDi Business School heeft mij handvatten gegeven procesmatig te werk te gaan, het kaf van het koren te scheiden en op die wijze verantwoorde keuzes te kunnen maken in de activiteiten op het vlak van duurzame inzetbaarheid. Dit is met name helder geworden in de eindspurt van de opleiding; dan vallen de verschillende puzzelstukjes op hun plaats. Ik ben gezegend met een carrière waarin ik zowel het ontwikkelen van verzuimprocessen, als een aanpak op duurzame inzetbaarheid, arbo en veiligheid van medewerkers mag combineren. Ik pas de kennis die ik heb opgedaan dan ook dagelijks toe. Dit geldt ook voor het onderbouwd keuzes maken.

Ik zou de opleiding ook zeker aanbevelen. De tip die ik dan wil meegeven is: verwacht niet meteen dit inzicht aan het begin van je opleiding te krijgen, het heeft simpelweg even tijd nodig om zaken te plaatsen en aan elkaar te koppelen.”

Benieuwd naar de RADI-opleiding?

Neem dan een kijkje op de informatiepagina. Heeft Mirjam je overtuigd om de opleiding te volgen? Meld je dan snel aan. De eerstvolgende RADI-opleiding start op 24 januari 2020. De tweede start op 15 april 2020.