Joep is werkzaam bij HR5 in Uden: een sociaal innovatief adviesbureau dat opereert op het gebied van personeelszaken. Joep bekleedt de functie van HR adviseur met specialisme duurzame inzetbaarheid en mag sinds kort de titel Register Risico Adviseur Duurzame Inzetbaarheid (RADI) dragen.

December 2017 heeft Joep het examen met positief resultaat behaald. Wij hebben Joep gevraagd om zijn ervaring met ons te delen.

“Over de opleiding ben ik razend enthousiast. Hoe verder in de opleiding hoe enthousiaster. In het begin van de opleiding miste ik wat samenhang en interactie. Echter naarmate de opleiding vorderde werd de samenhang een stuk duidelijker en ook de interactie nam toe. Alles viel dan ook op zijn plaats tijdens het praktijkexamen.
Met mijn vragen kon ik direct schakelen met jullie en binnen 24 uur wisten jullie mij altijd te voorzien van een antwoord. De lesboeken waren duidelijk en mooi gevarieerd en ook het lesmateriaal was goed verzorgd. Ook heb ik leuke nieuwe contacten gemaakt. Naast dat het leuke contacten zijn, zijn het ook echt goede professionals.

Een aantal jaar geleden heb ik de opleiding HRM gevolgd. Ik vind de opleiding RADI dan echt een goede aanvulling op deze opleiding en mijn HR kennis. Naast de inhoudelijke kennis over duurzame inzetbaarheid en Human Resources heb ik veel geleerd over financiële risico analyse en financiële onderbouwing. Ik vind financiële vraagstukken een echte uitdaging van mijn vakgebied HR. Onlangs was ik actief bezig met een complex vraagstuk over mobiliteit. Met behulp van deze opleiding heb ik geleerd om eerst veel meer aan de voorkant te inventariseren in plaats van te snel beginnen met adviseren. Kan ik bepaalde adviezen wel geven als ik kijk naar financiële situatie van de organisatie? Wat is de investeringsbereidheid van de organisatie? Zit de organisatie in een groei of krimp situatie? Welke bepalingen zijn opgenomen in de cao? Stakeholdersinformatie? Marktomstandigheden etc. Door veel breder te kijken ben ik in staat om meer kracht te geven aan mijn adviezen. Ik kan namelijk kwantificeren wat mijn adviezen aan investering kosten, maar ook wat het uiteindelijk gaat opleveren!

De opleiding RADI verdient van mij een 9 en ik verwacht dan ook veel gebruik te maken van de opgedane kennis.”

Wij danken Joep voor zijn positieve verhaal!

Ben jij benieuwd wat de opleiding RADI voor jou kan betekenen? Neem dan contact op via 088 – 032 24 00 of mail naar info@nidibedrijfsopleidingen.nl