Register Risico Adviseur Duurzame Inzetbaarheid (RADI®)

Specificaties
Alles op een rij
Ca. 10 maanden
1x per twee weken

Klassikale lessen

3-5u per week

Buiten de reguliere lesuren om

Opleidingslocatie NIDI
€5950

Totaal prijs voor opleiding en lesmateriaal.
Examenkosten 350 euro

Meer informatie?
Vraag het informatiepakket aan

Dit wordt geheel gratis naar je opgestuurd.

Hulp nodig? 
Wij helpen je
Startdata
Schrijf je nu in

29 september 2023 Direct aanmelden
22 november 2023 Direct aanmelden
26 januari 2024 Direct aanmelden
22 maart 2024 Direct aanmelden
15 mei 2024 Direct aanmelden

Opleiding Register Risico Adviseur Duurzame Inzetbaarheid

Register Risico Adviseur Duurzame Inzetbaarheid (RADI®) | Doordat werkenden steeds langer moeten doorwerken kan dit leiden tot verminderde inzetbaarheid, lagere productiviteit en hogere kosten. De adviseur van nu moet met innoverende oplossingen komen om dit te voorkomen. Door middel van de opleiding adviseur duurzame inzetbaarheid zal je veel over deze oplossingen leren.

Deze oplossingen zal je voor moeten gaan dragen aan HR om financiële consequenties voor te zijn. Dit ga je doen door middel van een organisatie breed gedragen duurzaam inzetbaarheidsplan, een boeiende mix van factoren waar jij orde in gaat brengen om vervolgens strategische stappen voor te stellen aan de organisatie.

Leerprofiel voor de opleiding tot RADI®

De opleiding Risico Adviseur Duurzame Inzetbaarheid (RADI®) voor de adviseur leert je denken vanuit bedrijfseconomische invalshoeken. Deze invalshoeken combineer je met adequate kennis op het gebied van Duurzame inzetbaarheid.

Na het volgen van deze opleiding kan je jezelf professioneel inzetbaarheidsadviseur noemen. Dat is het hoogste niveau in Nederland binnen dit vakgebied. Je bent in staat om op strategisch niveau een gefundeerde risicoanalyse te maken voor jouw organisatie(s).

Leerdoelen van deze leergang zijn als volgt:

 • Het kunnen herleiden en problematiseren van de adviesvraag in termen van Duurzame Inzetbaarheid;
 • Het herkennen van potentiële risico’s op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid;
 • Het kunnen creëren van “eigenaarschap”;
 • Het bepalen en uitvoeren van geschikte en toepasbare KPI’s en scorecards;
 • Het kunnen maken van praktisch haalbare aanbevelingen voor jouw organisatie, waarbij aandacht is besteed aan het implementatietraject;
 • Het zijn van een stevige gesprekspartner voor leidinggevende en directie, met daarbij een overstijgende kijk op organisatievraagstukken en financiële afwegingen;
 • Het formuleren van een op strategisch niveau Duurzame Inzetbaarheidsplan voor jouw organisatie.

Duurzame inzetbaarheid thema’s

De opleiding is opgebouwd uit een aantal thema’s. Deze centrale thema’s zijn nauw verbonden met het hoofdthema: Duurzame Inzetbaarheid. Gedurende de thema’s wordt er ingezoomd op diverse betekenissen.

 • Strategisch Duurzame Inzetbaarheid
 • Organisatiekunde en Leiderschap
 • Arbeidsmarktontwikkelingen
 • Financiële Risicobeoordeling
 • Interne en Externe Marketing
 • Leren, Ontwikkelen en Veranderingsbereidheid
 • Stress, Druk, Vitaliteit en Bevlogenheid
 • Human Being Leadership / Management

Examen voor de opleiding Register Risico Adviseur Duurzame Inzetbaarheid

Alle leerstof dien je te kunnen vertalen naar de praktijk. Dit wordt gedaan door middel van een examen. Het af te ronden examen bestaat uit een businesscase die je schrijft voor één van je klanten of voor je eigen organisatie. Op basis van een organisatie brede inventarisatie wordt een advies gegeven voor verbetering en/of innovatie ten behoeve van de organisatie.

Na een schriftelijk beoordeling zal dit rapport middels een mondeling examen worden toegelicht en door de examencommissie worden beoordeeld.

Na het succesvol afronden van deze opleiding word je ingeschreven in het onafhankelijke register Register Risico Adviseur Duurzame Inzetbaarheid van SKDI, Stichting Keurmerk Duurzame Inzetbaarheid. Dit is het enige onafhankelijke register in Nederland onder notarieel toezicht.

Voorkennis en doelgroep

Om deel te mogen nemen moet je beschikken over minstens drie jaar werkervaring. Het niveau van de opleiding is HBO+. Voor bedrijfsadviseurs, HR professionals, beleidsmanagers en salarisprofessionals. Ook geschikt voor arbeidsdeskundigen, bedrijfsartsen en casemanagers. Het belangrijkste is enthousiasme voor het vak duurzame inzetbaarheid en interesse in gezondheid, mens en arbeid.

Direct inschrijven voor de RADI® opleiding

Schrijf je hieronder direct in en wordt erkend risicoadviseur. De eerst volgende opleidingen starten op vrijdag 29 september 2023, woensdag 22 november 2023, vrijdag 26 januari 2024, vrijdag 22 maart 2024 en woensdag 15 mei 2024.