Wat is duurzame inzetbaarheid van werknemers?

Duurzame inzetbaarheid is een belangrijk onderwerp op en buiten de werkvloer. Het is erop gericht om mensen tot aan hun pensioen gezond, gelukkig en bekwaam aan het werk te houden. Dit resulteert in blijere werknemers die dus langer met plezier aan het werk gaan. Bij NiDi Business School bieden wij verschillende opleidingen aan die bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van werknemers.

De voordelen van duurzame inzetbaarheid voor werknemers

Duurzame inzetbaarheid biedt voor zowel werkgevers, werknemers en de maatschappij verschillende voordelen. Voor de werknemers kun je rekenen op dat de volgende voordelen wat dus ook positief uitpakt voor het bedrijf:

  • Betere fysieke en mentale gezondheid;
  • Meer werkplezier waardoor er ook meer betrokkenheid ontstaat bij de organisatie;
  • Meer vaardigheden;
  • Beter bestand tegen stress.

Hoe kan het verbeterd worden?

Om de duurzame inzetbaarheid te verbeteren onder de werknemers kun je ook richten op amplitie. Wanneer je amplitie gaat toevoegen aan duurzame inzetbaarheid zorg je ervoor dat de werknemers ook invulling krijgen aan hun werk. Dit betekent dat het takenpakket van de medewerker zoveel mogelijk aansluit op de specifieke wensen en kwaliteiten van je medewerkers. Hierdoor krijg je weer gelukkigere werknemers en wordt de duurzame inzetbaarheid weer verhoogd.

De opleidingen voor duurzame inzetbaarheid werknemers

Een opleiding volgen over duurzame inzetbaarheid bij werknemen doe je bij NiDi Business School. Bij ons heb je de keuze uit verschillende soorten opleidingen met als uitgangspunt duurzame inzetbaarheid. Ieder thema heeft zijn eigen leerdoelen en thema’s waardoor er een compleet aanbod ontstaat. Hieronder een greep uit onze opleidingen:

Naast deze opleidingen zijn er nog meer opleidingen te volgen bij onze Business School. De trainingen worden op minimaal HBO niveau aangeboden en zijn zowel klassikaal als in-company te volgen.

duurzame inzetbaarheid werknemers

Meer informatie over duurzame inzetbaarheid?

Wanneer je meer informatie wilt hebben over duurzame inzetbaarheid kun je het beste contact met ons opnemen. Wij gaan graag met jou op zoek naar de best passende opleiding voor de organisatie.